Het is tijd om uw tuin winterklaar te maken

Het is herfst, dat is duidelijk. De temperatuur wordt lager, u vindt meer bladeren op de grond dan hangend in de boom en de kleuren geel, oranje, rood nemen het straatbeeld inmiddels over. Winter is het nog niet, maar het is wel belangrijk om juist nu uw tuin vast winterklaar te maken.

Welke werkzaamheden horen daarbij?
Bij het winterklaar maken van uw tuin kunt u denken aan het opruimen van de bladeren en de tuin en het leegmaken van bakken en potten met eenjarige planten. Verder is het ook de tijd voor bollen poten, bemesten en snoeien.

Wat kunt u zelf doen?
U kunt natuurlijk zelf al uw tuin en de bladeren opruimen. Verder kunt u ook de bakken met eenjarige planten vast leegmaken. Eenjarige planten voltooien hun levenscyclus binnen een jaar. Wanneer ze eenmaal volgroeit zijn gaan ze dood en zullen ze niet weer opbloeien. Een goede reden om deze planten vast weg te halen en nieuwe bollen te poten.

Voor de overige werkzaamheden of het totaalpakket kunt u ons natuurlijk altijd bellen of mailen. Wij maken de tuin graag winterklaar voor u, zodat alles er weer netjes bij ligt en uw planten en bloemen weer kunnen gaan groeien. Afspraak maken of meer informatie? Neem contact met ons op.

Wilt u zien hoe u uw tuin winterklaar kunt maken? Willem-Jan de Bart van Hoveniersbedrijf de Bart & Peter Meerwijk van Innogreen geven een demonstratie op de Winterfair in Woudenberg.